טיפול פליאטיבי – כנס בינלאומי באוגנדה

תוכן עניינים

אוגנדה אירחה זה עתה כנס בינלאומי בנושא טיפול פליאטיבי, שמטרתו למפות דרכים בעזרתן יוכלו לקבל מליוני מטופלים מסביב לעולם טיפול פליאטיבי הולם.

על פי ארגון הבריאות העולמי, טיפול פליאטיבי הינו טיפול אשר משפר את איכות החיים של חולים הסובלים ממחלות מסכנות חיים ומשפחותיהם, בעזרת מניעה והקלה של סבל בעזרת זיהוי מוקדם, הערכה וטיפול בכאב ובעיות נוספות, פיזיות, פסיכולוגיות ורוחניות.

הכנס בן ארבעת הימים וה-5 במספר, התקיים באתר הנופש "ספק" במוניוניו, אוגנדה,  בין התאריכים 16-19 לאוגוסט תחת הנושא: "הוספיס וטיפול פליאטיבי – מפתרון לפעולה: טיפול מובחן בין אוכלוסיות מגוונות". הכנס איחד בין מטופלים, מטפלים, אקדמאים, בכירים ממשלתיים, תורמים ומפתחים מסביב לעולם ומטרתו הייתה לבנות גשר בין שירות הטיפול הפליאטיבי ומדינות אשר סובלות מחסך בכזה, במיוחד באפריקה ובמדינות בהן ההכנסה נמוכה.

טיפול פליאטיבי ניתן גם לחולי סרטן סופניים ולחולים הסובלים מ-HIV, מחלות לב, מחלות כליות, סוכרת ועוד אשר הוגדרו באטלס הטיפול הפליאטיבי ל-2014 שהוציא ארגון הבריאות העולמי (WHO).

"המדינות הזקוקות לטיפול מסוג כזה הן ברובן אפריקאיות ולכן חשוב שנעצב ונטמיע טיפול פליאטיבי ראוי שיפחית את סבלם של המטופלים." אמרה שרה אופנדי, שרת הבריאות של אוגנדה.

"מסביב לעולם מתים יותר מ-18 מיליון אנשים בשנה ממחלות כואבות ומלחיצות בעקבות חוסר גישה לתרופות שיכלו להפחית מסבלם. 40 מיליון אנשים זקוקים לטיפול פליאטיבי שנתי, כולל 20 מיליון חולים סופניים. רק 14% מהצורך בטיפול פליאטיבי מתאפשר לחולים סופניים ורק 10% למטופלים בכלל." הוסיפה השרה. היא ציינה כי הטיפול הפליאטיבי התפתח מאז שנת 1993 בצורה משמעותית אך הזכירה כי הדרך עדיין ארוכה וכי יש שינויי רבים שעדיין יש להטמיע.

למרות שמדינות אפריקאיות רבות עושות צעדים משמעותיים בדרך לשיפור הטיפול הפליאטיבי, הוספיס בית, פיתוחים כגון שינויי מדיניות, חקיקה, כוח אדם, חינוך, אימונים, תנאי שירות וגישה לטיפול ותרופות, עדיין נדרשים על מנת להגיע למצב בו מטופלים זוכים לשירות שיכול להקל על חייהם ועל סבלם בסופם של אלו.

 

מאמרים נוספים

כל תרומה תתקבל בברכה

אודות הוספיס גליל עליון

ע״ש ננסי קרוליין ז״ל

“אתם לא לבד”, זהו המוטו של הוספיס גליל עליון, ואלו הן גם מילות ההרגעה הראשונות אותן שומעים אנשים החולים במחלה סופנית ובני משפחותיהם בפגישתם הראשונה עם צוות ההוספיס.

הוספיס גליל עליון הוקם בשנתת 1994 על ידי פרופסור ננסי קרוליין, ילידת בוסטון ארה״ב.
ננסי הייתה רופאה פנימאית אשר התמחתה ברפואת חירום, עלתה לארץ בשנת 1977 והייתה למנהלת הרפואית של ״מגן דוד אדום״ עד שנת 1982. בשנה זו יצאה לשליחות בה ניהלה שירותי חירום בעזרת רופאים מוטסים באפריקה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

יד ביד הוספיס

עמותת ״הוספיס גליל עליון״

“אתם לא לבד”, זהו המוטו של הוספיס גליל עליון, ואלו הן גם מילות ההרגעה הראשונות אותן שומעים אנשים החולים במחלה סופנית ובני משפחותיהם בפגישתם הראשונה עם צוות ההוספיס. ההוספיס הוקם בשנת 1994 על ידי פרופסור ננסי קרוליין, ילידת בוסטון ארה״ב. ננסי הייתה רופאה פנימאית אשר התמחתה ברפואת חירום, עלתה לארץ בשנת 1977 והייתה למנהלת הרפואית של ״מגן דוד אדום״ עד שנת 1982. בשנה זו יצאה לשליחות בה ניהלה שירותי חירום בעזרת רופאים מוטסים באפריקה. עמותת ״הוספיס גליל עליון״