מתח וחרדה הן אחת התופעות הנפוצות ביותר שמהן סובלים אנשים בעידן המודרני. הצורך להספיק כל כך הרבה בעבודה, להיות איש משפחה מושלם, להיראות טוב, לצאת אל המקומות הנכונים ולהשיג סמלי סטטוס, כל אלו גורמים כמעט לכל אדם לחוות מצוקות נפשיות והמון לחץ. ללחץ יש השפעה ישירה על הבריאות שלנו – היחסים בין גוף ונפש היו מוכרים לאדם כבר לפני אלפי שנים, וכיום הרפואה הקונבנציונאלית והרפואה המשלימה מנסות להתמודד איתם במגוון דרכים. כאשר אנשים חולים במחלות קשות שעלולות להיות סופניות, הצפה של תחושות של מתח וחרדה היא מובנת מאליה. החולים מתמודדים עם חששות רבים: הפחד מהמוות, פחד מכאב פיזי, אובדן היכולת להתנהל בצורה עצמאית, להיות תלוי באנשים אחרים, להיפרד מהאהובים והרבה חשבונות נפש פרטיים על החיים שעברו.
מצבי דחק ולחץ מתמשכים עלולים להקשות מאוד על חיי היום יום ולהעצים את תחושות הסבל של החולים. חשוב לעטוף אותם בתקופה הקשה הזו עם המון חום ואהבה, להיות איתם, להקשיב להם ולתת כתף תומכת. חולים שעוברים הרבה טיפולים רפואיים ומתקרבים לקראת השלבים הסופניים של המחלה, מרגישים לעיתים קרובות אכזבה גדולה מכישלון הטיפול, חווים הרבה מכאובי גוף ונפש ומתעייפים מהטיפולים הקונבנציונאליים. דרכי טיפול אלטרנטיביות שעושות שימוש בחומרים טבעיים, בתקשורת רוחנית ובמגע פיזי, יכולות להביא לתחושת הקלה ולהוריד את רמת החרדה:
1. שימוש בתכשירים טבעיים
נטילת טבליות הרגעה שמבוססות על צמחים, שתיית תה צמחים על בסיס קמומיל ונטילת תוספי תזונה כמו ולריאן יכולה להקל על תחושות של לחץ. בקבוצת המוצרים הטבעיים נמצא גם הקנאביס – ניתן לצרוך אותו דרך משאף, באמצעות עישון, דרך שמן או דרך אוכל. הקנאביס מפחית בצורה משמעותית את החרדה, משפר את התיאבון ומסייע לשינה טובה בלילה, בהתאם למין הצמח.
2. טיפול הומיאופתי
ההומאופתיה מתייחסת אל המחלה כאל חלק ממכלול שלם ומנסה לטפל בה מתוך ראייה שלה כיישות אחת. טיפול הומאופתי לא מתיימר "לרפא" חולים במחלות קשות, אבל יכול להקל על תסמונת של חרדה, דיכאון ולהוריד מצבי לחץ. תרופה הומאופתית פועלת לפי עיקרון הדמיון המנסה לדמות את החומר שנמצא בה לחומר שגורם לסימפטומים הבעייתיים של המחלה. כל תרופה מותאמת לחולה באופן אישי אחרי שיחת היכרות ממושכת עם הרופא המטפל ומיוצרת לפי מרשם מיוחד.
3. ריפוי בעיסוק
שקיעה במחשבות שליליות ומצב מתמשך של חוסר מעש הם מתכון בטוח להתפתחות של מצוקה נפשית גדולה. התמודדות ארוכה עם טיפולים רפואיים מייצרת עליות וירידות בהרגשה הכללית וההיאחזות בטוב וביפה היא לא ברורה מאליה. טיפול באמצעות ריפוי בעיסוק כמו ציור, פיסול, כתיבה, נגינה, צילום, סריגה, תפירה וכל תחום יצירתי אחר, יכול להסיח את הדעת מהמצוקה, להעביר את הזמן, להעניק תחושה של חיוניות ולשפר את מצב הרוח של החולה.
הוספיס גליל עליון מעניק טיפול פליאטיבי לחולים הנוטים למות בבתיהם, עם צוות מטפלים מנוסה הכולל רופאים, אחיות, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים ומטפלים ברפואה משלימה – למידע נוסף צרו איתנו קשר דרך האתר.