עדכונים

טיפול פליאטיבי – החשיבות של יצירת סביבה תומכת וקשובה לחולה

טיפול פליאטיבי מעניק לחולים במחלות קשות מסגרת טיפולית תומכת, ביחד עם צוות של רופאים, אחיות, מטפלים ברפואה משלימה ופסיכולוגים. המטרה העיקרית שלו היא להקל על החולה ככל האפשר, מבלי להמשיך ולהילחם במחלה. לבני המשפחה ולחברים הקרובים של החולה יש תפקיד משמעותי בבניית הסביבה התומכת. הם יוצרים אותה בדרך כלל באופן טבעי וחווים לצידו את ההתמודדות הקשה עם המחלה. התמיכה הזו חשובה במיוחד ויכולה לתרום באופן משמעותי לשיפור המצב הנפשי של החולה. בני המשפחה חווים במהלך הטיפול חוויות לא פשוטות, נאלצים להתמודד עם דילמות קשות מדי יום ובמקרים רבים צריכים לפנות בעצמם לקבלת תמיכה ועזרה נפשית. בטיפול יש כל הזמן עליות וירידות, על מנת לבנות סביבה תומכת ככל האפשר, כדאי להתמקד במספר שלבים:

דאגה לצרכים הפיזיים:

בשלב הראשון צריך להוריד מהחולה את המעמסה שבהשגת עזרים נחוצים, כגון הליכון, עמוד לאינפוזיה, תרופות, מרשמים, קביעת תורים אצל רופאים ותזונה מתאימה. חשוב לעזור לו ככל האפשר כך שהוא יוכל לשמור על עצמאותו ועל תחושת הכבוד האישי. השגת עזרים חיוניים והתעסקות עם לוגיסטיקה היא עול כבד מאוד וחולים שצריכים להתמודד עם הנושא הזה לבדם סובלים מתעוקה נפשית המקשה מאוד על ההתמודדות.

הימנעו מעימותים:

חולים רבים מגיעים למצבים שבהם הם מוציאים את כל הכעס והתסכול שלהם דווקא על האנשים הקרובים אליהם ביותר. אצל כל חולה התגובות שונות ומופיעות בתדירות שונה אבל כולם מתפרקים בשלב מסוים ומרימים ידיים. חלק מהחולים אף עוברים טרנספורמציה שלמה ומאבדים בדרך את הזהות המוכרת שלהם. תמיד תזכרו שאתם נמצאים שם כדי לתמוך וגם אם מאוד קשה לכם, החולה תמיד צריך להיות במרכז. צריך לדעת ללמוד איך לספוג את כל הרגשות המתפרצים, להימנע מעימותים ולנסות ולהתאים את עצמכם ככל האפשר למצב החדש. חשוב לפנות לקבלת ייעוץ פסיכולוגי שיסייע לכם לטפל בחולה וגם בעצמכם.

יצירת מפגשים חברתיים:

שמירה על קשר אישי וקרוב עם כל בני המשפחה ועם החברים הקרובים מסייעת בשיפור מצב הרוח. חולים רבים נוטים להסתגר בתוך עצמם בשלבים המתקדמים של המחלה בגלל תחושות של עצב, דיכאון, פחד והמון בושה. כדאי לעודד את החולה, בצורה עדינה, לשמור על קשר עם מעגל האנשים הקרוב אליו גם אם הוא מנסה לדחות אותם. מפגשים יומיומיים עם ילדים ונכדים יכולים לעזור במיוחד. ילדים קטנים שוברים מהר את כל המחסומים ויכולים לתת המון אהבה שאינה תלויה בדבר בדרכים הכי פשוטות שיש.

הוספיס גליל עליון מעניק טיפול פליאטיבי לחולים בשלבי מחלה מתקדמים בבתיהם, ביחד עם צוות מסור של מטפלים ועם בני המשפחה הקרובים.

Recent Posts

טיפול בהוספיס לאחר אירוע מוחי

שבץ מוחי הוא אירוע משנה חיים. לא רק עבור האדם שחווה אותו, אלא גם עבור…

7 חודשים ago

השפעת האובדן על חברות ודינמיקה משפחתית

אובדן או מוות של אדם אהוב הוא אירוע משמעותי שיכול להיות בעל השפעה עמוקה על…

7 חודשים ago

טיפול בהוספיס בחולה דמנציה

צרכי הטיפול המורכבים של חולי דמנציה טיפול באנשים עם דמנציה הוא מאמץ רב תחומי הדורש…

8 חודשים ago

מהי דמנציה וסקולרית

ככל שהרפואה מתקדמת ומתפתחת ותוחלת החיים עולה, כך גם ההבנה  לגבי מצבים בריאותיים שונים שבעבר…

8 חודשים ago

מהם 5 השלבים של טיפול פליאטיבי?

המטרה של טיפול פליאטיבי היא לשפר את איכות החיים של הסובלים ממחלות קשות וסופניות. טיפול…

9 חודשים ago

מה ההבדל בין טיפול בהוספיס לטיפול פליאטיבי?

טיפול בהוספיס וטיפול פליאטיבי הן שתי צורות של טיפול רפואי המתמקדות במתן נוחות ותמיכה למטופלים…

9 חודשים ago