ליצור זיכרונות: רעיונות ליצירת מורשת מתמשכת עבור חולים סופניים

יצירת זיכרונות והשארת מורשת יכולים להיות חשובים עבור חולים סופניים העומדים בפני סוף המסע שלהם. זו הזדמנות להתבוננות עצמית והחלטה מה חשוב להשאיר לבני המשפחה אחרי שהם עוזבים. זיכרונות אלו יכולים לשמש מקור לנחמה והשראה למי שנשאר מאחור, ולהבטיח שחייו של האדם יזכרו בצורה חיובית ומשמעותית, ושהשפעתם על העולם תיזכר.

איך לעודד חולה סרטן ליצירת מורשת?

אפשר להציע לו מספר רעיונות כמו:

  • לכתוב מכתב או יומן: לעודד את החולה הנוטה למות לבטא את מחשבותיו ורגשותיו במילים על ידי כתיבת מכתב או יומן. זו יכולה להיות דרך עבורו להביע את אהבתו והערכתו לחבריו ולמשפחתו, ולשתף את ההרהורים וההבנות שלו על החיים. המכתבים או היומן יכולים לשמש תזכורת מתמשכת לאהבתו ולחוכמתו לדורות הבאים.
  • להקליט הודעת וידאו: הטכנולוגיה מאפשרת כיום להקליט הודעות וידאו שניתן יהיה לצפות ולהוקיר על ידי יקיריהם בעתיד. עודדו את האדם להקליט הודעה, לשתף את המחשבות, הזיכרונות והאיחולים שלו לאלה שהוא משאיר מאחור.
  • לכתוב סיפורי מחלה: האפשרות של החולה הסופני לכתוב את סיפור המחלה שלו יכול להיות כלי רב עוצמה. באמצעות שיתוף חוויותיהם, חולים יכולים לעזור לאחרים להבין איך זה לחיות עם מחלה קשה ולספק השראה ותקווה.
  • ליצור ספר זיכרון: ספר זיכרון יכול לשמש ייצוג חזותי של חייו של אדם, עם תמונות, מכתבים ופריטים אישיים אחרים שמספרים את סיפורו. זה מאפשר לאסוף פריטים משמעותיים שיעזרו  להרכיב את הספר בצורה המשקפת את אישיותו ומסע חייו של החולה הסופני.
  • לתכנן טיול או אירוע מיוחד: במידה וזה מתאפשר מבחינת מצבו הרפואי של חולה הסרטן, אפשר לתכנן טיול או אירוע מיוחד שיספקו לאדם ולקרובים לו חוויה בלתי נשכחת, וליצור זיכרון משותף. 
  • להשאיר מתנה ייחודית וספציפית: אפשר לעודד את האדם להשאיר מתנה ליקיריו; מתנה המשקפת את אישיותו וערכיו. זה יכול להיות תכשיט, פריט מיוחד או תרומה למטרה שאכפת להם ממנה. המתנה יכולה לשמש תזכורת מתמשכת לאהבתו ולנדיבותו של האדם.

כשמציעים רעיונות ליצירת מורשת, נשאלת השאלה מה אומרים לחולה סופני. כי הרי ברור שזו יוזמה לצורך סגירת מעגל, שנעשית כחלק מהליווי לסוף הדרך. מה שחשוב הוא להיות אמפתי, מלא חמלה ומכבד כאשר באים אליו עם ההצעות. לא להכביד, לא לדחוף יותר מדי ובודאי לא לאלץ שום דבר. יצירת זכרונות למורשת מתמשכת צריכה לשקף את רצונו והחלטתו הבלעדית של החולה הנוטה למות.

Recent Posts

טיפול בהוספיס לאחר אירוע מוחי

שבץ מוחי הוא אירוע משנה חיים. לא רק עבור האדם שחווה אותו, אלא גם עבור…

8 חודשים ago

השפעת האובדן על חברות ודינמיקה משפחתית

אובדן או מוות של אדם אהוב הוא אירוע משמעותי שיכול להיות בעל השפעה עמוקה על…

8 חודשים ago

טיפול בהוספיס בחולה דמנציה

צרכי הטיפול המורכבים של חולי דמנציה טיפול באנשים עם דמנציה הוא מאמץ רב תחומי הדורש…

9 חודשים ago

מהי דמנציה וסקולרית

ככל שהרפואה מתקדמת ומתפתחת ותוחלת החיים עולה, כך גם ההבנה  לגבי מצבים בריאותיים שונים שבעבר…

9 חודשים ago

מהם 5 השלבים של טיפול פליאטיבי?

המטרה של טיפול פליאטיבי היא לשפר את איכות החיים של הסובלים ממחלות קשות וסופניות. טיפול…

10 חודשים ago

מה ההבדל בין טיפול בהוספיס לטיפול פליאטיבי?

טיפול בהוספיס וטיפול פליאטיבי הן שתי צורות של טיפול רפואי המתמקדות במתן נוחות ותמיכה למטופלים…

10 חודשים ago