עדכונים

הוספיס לחולי סרטן

למרות עבודתו הקשה של הרופא, מאמציו הטובים ביותר של המטופל ותמיכתה האוהבת של המשפחה, לפעמים הטיפולים בסרטן מפסיקים לעבוד, ותרופה או הפוגה לטווח ארוך אינן אפשריות עוד. כאשר זה קורה, זכויות חולי סרטן הופכות לקריטיות במיוחד. והזכות הבסיסית והחשובה ביותר היא הזכות לטיפול בהוספיס. הוספיס לחולי סרטן style="font-weight: 400;"> יכול לעשות כל כך הרבה. ההוספיס מבטיח שחולי הסרטן מטופלים, נתמכים ומוקפים על ידי אנשים ועל ידי דברים שהם אוהבים. הטיפול לא תמיד מוסיף ימים לחייו של חולה הסרטן, אבל הוא יכול להוסיף איכות חיים לחודשים, לשבועות, ולימים האחרונים.

מתי הזמן הנכון להוספיס?

"הלוואי שהייתי שומע על הוספיס מוקדם יותר", היא הצהרה נפוצה בקרב אלו המטפלים באדם אהוב עם סרטן. למרות שהזמנת ההוספיס תלויה בהערכתו של האונקולוג או ברופא המטפל, ככל שהחולה יגיע מוקדם יותר, כך יגדלו היתרונות עבורו ועבור בני המשפחה המטפלים בו. אחת התפיסות המוטעות הנפוצות ביותר על הוספיס היא שהוא מתאים רק לימים או לשבועות האחרונים של החיים. במציאות, הוא מיועד למטופלים עם פרוגנוזה, או צפי של תוחלת חיים של שישה חודשים או פחות. רק רופא יכול לקבוע את התחזית הקלינית של חולה סרטן. כאשר היא הופכת להיות שישה חודשים או פחות, החולה נחשב כבעל סרטן בשלב מתקדם, ומגיעות לו זכויות חולי סרטן, וביניהן, שירותי הוספיס.

כל חולה הוא שונה והתסמינים משתנים בהתאם לסוג הסרטן שיש לו, אך ישנם כמה סימנים המלווים את רוב סוגי הסרטן, שמעידים לרוב שהמחלה התקדמה לשלב מתקדם:
* החולה נחלש במהירות והממאירות מתקדמת.
* הטיפול אינו יעיל עוד.
* נטל הטיפול על המטופל והמשפחה עולה על היתרונות הפוטנציאליים.

איך יכול הוספיס בית לעזור לחולי סרטן?

מחקרים מראים שחולי סרטן ומשפחותיהם המשתמשים בשירותי הוספיס מדווחים על איכות חיים גבוהה יותר מאלו שאינם עושים זאת. חולים המקבלים את שירותים אלו כחלק אינטגרלי של זכויות חולי סרטן יקבלו צוות אינטרדיסציפלינרי של אנשי מקצוע, שמביא את ההוספיס למטופל. הצוות מתבונן על הסרטן המתקדם מנקודת המבט של המטופל ושל אלו המטפלים בו. הצוות מורכב מרופא, אחות, עוזר, עובדת סוציאלית,  מתנדבת ומומחה שכול.

כמעט 40% מאלה המבקשים שירותי הוספיס, נמצאים בשלבים מתקדמים של הסרטן. חולי סרטן המקבלים טיפול פליאטיבי יכולים להתנחם בידיעה שהם אינם לבד במסע זה, וכי כל איש בצוות מנוסה בהדרכת אנשים בשלב המאתגר ביותר של המחלה ושל חייהם. חולי סרטן מקבלים טיפול על בסיס הבעיות הבריאותיות הספציפיות שלהם ובהתאם למה שהם רוצים או אינם רוצים לקבל. הסטטוס מוערך באופן קבוע ותוכנית הטיפול מעודכנות באופן שוטף כדי לענות על הצרכים של כל חולה וחולה, בעודם משתנים ואפילו על בסיס יומי.

הוספיס לחולי סרטן מציע את השירותים הבאים:

* טיפול מתואם בכל רמה – תוכנית הטיפול מפותחת עם הייעוץ וההסכמה של אונקולוג המטופל או רופא אחר. בפגישות שבועיות הצוות סוקר את מצבו הגופני, הנפשי והרוחני של המטופל, כמו גם את הצרכים או החששות של המשפחה. בנוסף, ההוספיס מספק את כל התרופות והציוד הרפואי הקשורים לאבחון, כדי להבטיח שלחולים יש את כל מה שהם צריכים.

* טיפול בכאב ובקרת סימפטומים – התמחות בווידוא כי נוח לחולים, כי הם חופשיים מכאבים וכי הם יכולים ליהנות מהחיים ולהישאר בשליטה על ההחלטות היום-יומיות, ככל האפשר. אם הסימפטומים הופכים להיות חמורים, ניתן לקבל טיפול מתמשך, עד שהסימפטומים חוזרים להיות תחת שליטה.

* עזרה רגשית ורוחנית – אבחון סרטן סופני יכול להציף רגשות חזקים אל פני השטח, ולעורר שאלות רוחניות. להוספיס יש את המשאבים לסייע למטופלים לשמור על רווחתם הרגשית והרוחנית.

 

Recent Posts

טיפול בהוספיס לאחר אירוע מוחי

שבץ מוחי הוא אירוע משנה חיים. לא רק עבור האדם שחווה אותו, אלא גם עבור…

7 חודשים ago

השפעת האובדן על חברות ודינמיקה משפחתית

אובדן או מוות של אדם אהוב הוא אירוע משמעותי שיכול להיות בעל השפעה עמוקה על…

7 חודשים ago

טיפול בהוספיס בחולה דמנציה

צרכי הטיפול המורכבים של חולי דמנציה טיפול באנשים עם דמנציה הוא מאמץ רב תחומי הדורש…

8 חודשים ago

מהי דמנציה וסקולרית

ככל שהרפואה מתקדמת ומתפתחת ותוחלת החיים עולה, כך גם ההבנה  לגבי מצבים בריאותיים שונים שבעבר…

8 חודשים ago

מהם 5 השלבים של טיפול פליאטיבי?

המטרה של טיפול פליאטיבי היא לשפר את איכות החיים של הסובלים ממחלות קשות וסופניות. טיפול…

9 חודשים ago

מה ההבדל בין טיפול בהוספיס לטיפול פליאטיבי?

טיפול בהוספיס וטיפול פליאטיבי הן שתי צורות של טיפול רפואי המתמקדות במתן נוחות ותמיכה למטופלים…

9 חודשים ago