טיפים לבטיחות בחורף לקשישים

החורף יכול להיות תקופה מאתגרת עבור קשישים, במיוחד אלה שהם פחות ניידים או שהם סובלים מבעיות בריאות שעלולות להיות מושפעות ממזג האוויר הקר. חשוב לדאוג להכנת הקשיש לחורף ולהדריך אותו איך לנקוט משנה זהירות כדי להישאר בטוחים ובריאים במהלך חודשי החורף.

הנה כמה טיפים שיעזרו לקשישים לשמור על בטיחות בחורף

  • רשימה ברורה של כל הטלפונים להם הקשיש עלול להזדקק – זהו טיפ חשוב במיוחד, שמומלץ לטפל בו דבר ראשון. יש לתלות את הרשימה במקום גלוי ומוסכם עם הקשיש כדי שהיא תוכל לעמוד לרשותו בשעת הצורך.
  • לשמור על החום – ללבוש שכבות של בגדים כדי לשמור על חום הגוף, לא לוותר על חבישת כובע, שימוש בכפפות וגרביים חמות גם במיטה. חשוב גם לשמור על חום הבית אך לוודא שיש בבית תנור בטוח שלא ידלק חס וחלילה ויגרום לשריפה. 
  • להגן על העור  האוויר הקר והיבש עלול להיות קשה עבור העור המזדקן, לכן מומלץ להגן על אזורים חשופים כמו הצוואר באמצעות צעיף וכפפות. 
  • לשמור על לחות הגוף קל להתייבש בחורף, במיוחד אם מבלים יותר זמן בבית כשהחימום פועל. מומלץ להקפיד על שתיה מרובה של מים פושרים, שתייה חמה וכד'. 
  • לדאוג לנעליים עם אחיזה טובה אם הקשיש רוצה לצאת מהבית, מומלץ שינעל נעליים עם סוליה איכותית שלא מחליקה, ושיש לה אחיזה טובה כדי למנוע החלקות ונפילות.
  • לשמור על ערכת חירום לחורף חלק מהכנת הקשיש לחורף היא לוודא שיש בבית ערכה למקרה של הפסקות חשמל או מקרי חירום אחרים. הערכה צריכה לכלול שמיכות, פנסים, תאורת חירום, סלולרי מוטען  ומזון שאינו מתכלה.
  • להישאר פעיל חשוב לעודד את הקשיש להישאר פעיל במהלך החורף כדי לעזור לשמור על הכוח ותנועתיות הגוף מפני התנוונות, ולעזור לו לצאת לטייל או לסיבוב בחוץ ולו לזמן קצר.
  • לשמור על תקשורת רצופה עם הקשיש תנאי חשוב לבטיחות בחורף של קשישים זה שיש מישהו ששומר איתם על קשר רציף ויודע מה קורה. זה יכול להיות בני משפחה, שכנים או מתנדבים.
  • לזהות סימני היפותרמיה חלק מהכנת הקשיש לחורף היא ללמוד מהם סימני היפותרמיה, הכוללים: רעד, בלבול, ישנוניות ודיבור מעורפל. אם חושדים בשיחה שהקשיש סובל מאחד התסמינים הללו, יש לפנות מיד לקבלת טיפול רפואי.

מאמרים נוספים

כל תרומה תתקבל בברכה

אודות הוספיס גליל עליון

ע״ש ננסי קרוליין ז״ל

“אתם לא לבד”, זהו המוטו של הוספיס גליל עליון, ואלו הן גם מילות ההרגעה הראשונות אותן שומעים אנשים החולים במחלה סופנית ובני משפחותיהם בפגישתם הראשונה עם צוות ההוספיס.

הוספיס גליל עליון הוקם בשנתת 1994 על ידי פרופסור ננסי קרוליין, ילידת בוסטון ארה״ב.
ננסי הייתה רופאה פנימאית אשר התמחתה ברפואת חירום, עלתה לארץ בשנת 1977 והייתה למנהלת הרפואית של ״מגן דוד אדום״ עד שנת 1982. בשנה זו יצאה לשליחות בה ניהלה שירותי חירום בעזרת רופאים מוטסים באפריקה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

יד ביד הוספיס

עמותת ״הוספיס גליל עליון״

“אתם לא לבד”, זהו המוטו של הוספיס גליל עליון, ואלו הן גם מילות ההרגעה הראשונות אותן שומעים אנשים החולים במחלה סופנית ובני משפחותיהם בפגישתם הראשונה עם צוות ההוספיס. ההוספיס הוקם בשנת 1994 על ידי פרופסור ננסי קרוליין, ילידת בוסטון ארה״ב. ננסי הייתה רופאה פנימאית אשר התמחתה ברפואת חירום, עלתה לארץ בשנת 1977 והייתה למנהלת הרפואית של ״מגן דוד אדום״ עד שנת 1982. בשנה זו יצאה לשליחות בה ניהלה שירותי חירום בעזרת רופאים מוטסים באפריקה. עמותת ״הוספיס גליל עליון״