כיצד מומלץ להתגבר על חולשת השרירים בזמן הטיפול הפליאטיבי

חולים המתמודדים עם מחלה קשה, מחלה סופנית או מחלת ניוון מתקדמת עלולים לסבול מחולשת שרירים שמשפיעה על כל תחזוקת הגוף, וההתמודדות עם חולשת שרירים במהלך התקופה יכולה להיות מאתגרת.

כמה טיפים ועצות שיכולות לעזור:

  • תרגילים פשוטים: עיסוק בתרגילים פשוטים יכול לעזור לחיזוק השרירים ולשפר את הניידות. ניתן להתאים את התרגילים הללו ליכולתו של הפרט ויש לבצע אותם בהנחיית איש מקצוע בתחום הבריאות.

דוגמא למספר תרגילים קלים שניתן לבצע:

  • כפיפות בכיסא: יושבים על כיסא עם רגליים שטוחות על הרצפה וידיים שלובות מול החזה, לקום מהכיסא בזהירות, לשמור על הגב ישר ואז לשבת בחזרה.
  • שכיבות סמיכה לקיר: לעמוד מול קיר כשהידיים מונחות על הקיר בגובה הכתפיים. כופפו את המרפקים כדי להוריד את הגוף לכיוון הקיר, תוך שמירה על גב ישר. לדחוף חזרה לעמדת ההתחלה.
  • הרמת רגל: לשבת על קצה כיסא עם ידיים על הצדדים. להרים רגל אחת ישר לפנים, החזק למשך 5 שניות, ואז להוריד. 
  • הרמת עקב: לעמוד מאחורי כיסא עם ידיים לתמיכה. להתרומם על אצבעות הרגליים, להחזיקו כמה שניות, ואז להוריד בחזרה למטה.
  • שמירה על חוש כיוון והתמצאות יכולה להועיל בשיפור הניידות והפחתת הסיכון לנפילות. ניתן להשיג זאת באמצעות תרגילי התמצאות קבועים, כגון תרגול קימה מכיסא, הליכה עם תמיכה או ניווט בסביבה מוכרת.
  • תזונה נכונה חיונית לשמירה על כוח השרירים ומניעת חולשת שרירים. על המטופלים לשאוף לאכול תזונה מאוזנת היטב, כולל מקורות חלבון רזים כגון עוף, דגים וטופו, כמו גם פירות, ירקות ודגנים מלאים. במידת הצורך, דיאטנית יכולה לספק הדרכה לגבי תזונה נכונה.
  • הידרציה: שמירה על גוף רווי חשובה גם היא לבריאות השרירים. מומלץ לשתות כמה שיותר נוזלים במהלך היום, כולל מים, תה צמחים ומיצי פירות דלי סוכר.

בסך הכל, שמירה על כוח וניידות שרירים חשובה לשיפור איכות החיים כחלק מטיפול פליאטיבי הניתן לאנשים הסובלים מחולשת שרירים או חלילה ניוון שרירים. על ידי תרגילים פשוטים, שמירה על תזונה נכונה ואיזון פעילות גופנית עם מנוחה, המטופלים יכולים לייעל את כוח השרירים ותפקודם, ולשפר את רווחתם הכללית.

מאמרים נוספים

כל תרומה תתקבל בברכה

אודות הוספיס גליל עליון

ע״ש ננסי קרוליין ז״ל

“אתם לא לבד”, זהו המוטו של הוספיס גליל עליון, ואלו הן גם מילות ההרגעה הראשונות אותן שומעים אנשים החולים במחלה סופנית ובני משפחותיהם בפגישתם הראשונה עם צוות ההוספיס.

הוספיס גליל עליון הוקם בשנתת 1994 על ידי פרופסור ננסי קרוליין, ילידת בוסטון ארה״ב.
ננסי הייתה רופאה פנימאית אשר התמחתה ברפואת חירום, עלתה לארץ בשנת 1977 והייתה למנהלת הרפואית של ״מגן דוד אדום״ עד שנת 1982. בשנה זו יצאה לשליחות בה ניהלה שירותי חירום בעזרת רופאים מוטסים באפריקה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

יד ביד הוספיס

עמותת ״הוספיס גליל עליון״

“אתם לא לבד”, זהו המוטו של הוספיס גליל עליון, ואלו הן גם מילות ההרגעה הראשונות אותן שומעים אנשים החולים במחלה סופנית ובני משפחותיהם בפגישתם הראשונה עם צוות ההוספיס. ההוספיס הוקם בשנת 1994 על ידי פרופסור ננסי קרוליין, ילידת בוסטון ארה״ב. ננסי הייתה רופאה פנימאית אשר התמחתה ברפואת חירום, עלתה לארץ בשנת 1977 והייתה למנהלת הרפואית של ״מגן דוד אדום״ עד שנת 1982. בשנה זו יצאה לשליחות בה ניהלה שירותי חירום בעזרת רופאים מוטסים באפריקה. עמותת ״הוספיס גליל עליון״