תרומה לעמותה – תרומה מכל הלב

חוק החולה הנוטה למות הישראלי, אשר התקבל בשנת 2005 והורחב בשנת 2009, מגדיר באופן ברור את האפשרויות השונות של עזרה לחולי סרטן וחולים סופניים במחלות אחרות, מעבר לטיפול רפואי רגיל. החוק מעגן את האפשרות שכל חולה סופני זכאי לקבל טיפול פליאטיבי הולם במסגרות שונות, כולל במסגרת של הוספיס בית.

לזכאות זו יש גם משמעות כלכלית משום שחולה המוגדר כסופני זכאי לעזרה ללא תוספת תשלום. למערכות הבריאותיות הממשלתיות והעירוניות קשה להתמודד עם העלות הריאלית שתאפשר טיפול תומך לחולי סרטן ולחולים סופניים אחרים כך שיהיה איכותי ויכלול את השירותים שיאפשרו לכל אדם לסיים את חייו בכבוד. לכן מסגרות שונות כמו למשל הוספיס גליל עליון ,המעניק שירותי הוספיס בית, התאגדו במסגרת של עמותה ייעודית ללא מטרות רווח ומצליחות להעניק את הטיפולים הנדרשים בזכות אנשים רחבי לב שמעניקים תרומה לעמותה המטפלת.

מה כולל שירות הוספיס בית?

הוספיס בית מעניק לחולים הנוטים למות טיפול רפואי וסעד בצורות שונות בביתם, כלומר בסביבתם הטבעית והמוכרת. הצוות הכולל רופאים, אחיות, עובדים סוציאלים, פסיכולוגים, מלווים רוחניים ועוד, והוא זמין 24/7.
הטיפול המוענק בשירות זה הינו עזרה לחולי סרטן בעיקר אך גם לחולים סופניים אחרים. הכוונה אינה לרפא את המטופל אלא להקל את סבלו על ידי תמיכה רגשית, רוחנית ורפואית.

החוק קובע בצורה ברורה 2 קטגוריות של חולים סופניים:

  • אם נוכח הרופא האחראי שמטופל סובל מבעיה רפואית חשוכת מרפא, וכי תוחלת חייו, אף אם יינתן לו טיפול רפואי, אינה עולה על שישה חודשים.
  • אם נוכח הרופא האחראי כי המטופל מצוי במצב רפואי שבו כשלו מספר מערכות חיוניות בגופו, ותוחלת חייו, אף אם יינתן לו טיפול רפואי, אינה עולה על שבועיים.

ברור לכל אדם שחולים הנכללים בהגדרה של חולה סופני זקוקים לטיפול תומך ומסור הניתן מכל הלב ועם הרבה חמלה מצד הצוות המקצועי. על מנת לאפשר את השקט וההומניות בליווי החולה הסופני ובני משפחתו יש צורך בתקציב "מרגיע" ולכן כל תרומה לעמותה כמו הוספיס גליל עליון מתקבלת בהרבה תודה. כל תרומה, גם אם קטנה, תאפשר טיפול מכבד לאדם הנוטה למות.
ויש שיאמרו שקארמה כן עובדת, כל תורם גם נתרם.

עמותה לחולה סרטן - שירותי תמיכה וסיוע

מחלת הסרטן היא בעצם שם כללי לקבוצת מחלות אשר התכונה המשותפת שלהם היא התרבות בלתי נשלטת של תאים בגוף. התרבות זו יוצרת גידול שעלול להיות ממאיר כלומר בעל יכולת התפשטות בלתי מרוסנת. 

כיום מוכרים בעולם הרפואי כ – 200 סוגי גידולים סרטניים השונים זה מזה בצורה ובקצב ההתפתחות, בתופעות הגופניות, בסוגי הטיפולים המתאימים ובסיכויי ההחלמה. בנוסף על כך יש לקחת בחשבון שהנתונים משתנים מאדם לאדם.

כיום מקובלת הבנה שסוגי הסרטן המגוונים יוצרים צרכים אחרים ושונים אצל החולים, והיא הביאה למסקנה שסוג התמיכה והעזרה לחולה סרטן צריך להיות מותאם לפי פרמטרים כמו:

  • מין החולה – האם החולה הוא גבר או האם זו אשה;
  • גיל החולה – האם מדובר בילד, מבוגר או קשיש;
  • שלבים במחלה – ישנם שלבים שונים בהם חולה הסרטן וסביבתו זקוקים לסיוע – שלב האבחון והשוק, התחלת הטיפולים והשפעותיהם, שלב הריפוי וההחלמה או חס וחלילה השלב הסופני והפרידה.

מחלת הסרטן היא מחלה קשה ורוב החולים חווים אותה לא רק מבחינה ההשפעות הפיזיות – גופניות עליהם, אלא גם מבחינות רגשיות – פסיכולוגיות, כלכליות, משפחתיות ועוד. אפשר אף לומר שאין שום אספקט בחיי החולה וסביבתו הקרובה שמחלת הסרטן לא פוגעת ומשפיעה עליו.

ביום הסרטן הבינלאומי, שצויין בפברואר 2020, התפרסמו נתונים המצביעים על כך שבישראל מאובחנים מדי שנה כ – 30,000 חולי סרטן חדשים. מצד אחד בישראל ישנם שיעורי אבחון גבוהים אך מהצד השני שיעור התמותה מסרטן בישראל יחסית נמוך לשאר מדינות העולם. אפשר לייחס זאת לרפואה בישראל שיודעת לאבחן בדיוק רב ויודעת גם לתת טיפול איכותי. חשוב לזכור שכל עמותה לחולה סרטן שתומכת ומסייעת בשלבים השונים תורמת את חלקה בדיוק במרווחים שבהם המערכת הרפואית לא עוסקת. העמותות והקרנות השונות הן אלו המספקות מידע, מרכזי תמיכה לנשים החולות בסרטן השד, לגברים החולים בסרטן הערמונית וכד', כאלו שמתרכזות בתמיכה בחולי סרטן ומשפחותיהם, כמרכזי ייעוץ וליווי פסיכולוגי, כקבוצות תמיכה למחלימים ועוד ועוד.

כמעט כל אחד יכול למצוא עמותה לחולה סרטן מסוג מסוים, שתתאים לשלב כזה או אחר של המחלה.

אפשר למצוא רשימת מעודכנת ומפורטת בגיידסטאר – אתר העמותות של ישראל, של משרד המשפטים.

חשוב לציין שישנן עמותות כמו "עמותת הוספיס גליל עליון" שכבר מהשם ניתן להבין שהיא עמותה שמטרתה עזרה לחולה סרטן style="font-weight: 400;"> בסוף המסע.

כאשר דבר לא עזר, כאשר הגוף נכנע למחלה והחולה הוגדר כחולה במחלה סופנית והוא נוטה למות ישנן עמותות, כמו עמותת הוספיס גליל עליון, שמאפשרות טיפול פליאטיבי-תומך לחולה ולבני משפחתו, טיפול אינטגרטיבי שכולו מיועד להקלה על החולה, אשר ניתן בחמלה ומאפשר מוות בכבוד.

טיפים למתן תרומה לעמותה

בתקופה האחרונה הבקשות למתן תרומות הולכות ותוכפות בגלל המצב הקשה הכללי. לעיתים קשה להחליט האם לתרום? האם מי שמבקש את התרומה הוא גוף מוכר? האם הכסף שנתרם אכן יגיע ליעדו?

צוות רשם העמותות ברשות התאגידים מציע מספר כללים וטיפים לתורמים, כדי להבטיח שהתרומות אכן ינוצלו כראוי למטרה שלשמה התורם נתן את כספו:

  • במקרה של פניה טלפונית – אם נעשתה פניה טלפונית בבקשה לתרומה מומלץ לא לתרום באופן מיידי אלא לברר על מבקשי התרומה ואז להתקשר לטלפון הרשמי של העמותה או של הארגון שביקש אותה.
  • בדיקת העמותה או הארגון המיועד לתרומה – ברשם העמותות ישנה רשימה מעודכנת של העמותות והחברות לתועלת הציבור הפועלות בישראל. אפשר באמצעותה לבדוק מספר דברים:
    • האם העמותה רשומה בפנקס העמותות ואינה נמצאת בתהליך של פירוק או מחיקה?
    • מהן המטרות המוגדרות של העמותה – זה יעזור לוודא שהמטרה לשמה בקשו את התרומה אכן מתאימה למטרות המוגדרות.
    • האם העמותה מגישה דיווחים שנתיים ודוחות ניהול תקין – לוודא שהעמותה או הארגון הספציפיים מגישים דוחות שנתיים  ויש להם אישור על ניהול תקין מטעם רשם העמותות.
    • העמותה מחזיקה באישור על פי סעיף 46 – מומלץ לבדוק אם לעמותה יש אישור על פי סעיף 46 לפקודת מס ההכנסה. אישור זה מאפשר לתורמים לקבל זיכוי ממס בתנאים מסוימים.

בנוסף, במקרה של תרומה, חשוב לבקש מהעמותה קבלה מפורטת הכוללת:

  • שם התורם;
  • שם העמותה;
  • מספר העמותה;
  • סכום התרומה.

במידה והתרומה היא משמעותית, ניתן, תמורת תשלום אגרה, לקבל מרשם העמותות את מסמכי תיק העמותה במייל.

ישנה אפשרות נוספת, אם לא רוצים לחכות למתן תרומה רק אחרי פניה או ביום גיוס תרומות וכד' –  להיות שותפים בעיגול לטובה.

הצטרפות לפרויקט עיגול לטובה חוסכת את כל הדברים שצוינו לעיל. זאת, משום שהעמותות שהן חלק מהפרויקט – כמו הוספיס גליל עליון – נדרשות לעמוד בתנאי סף מחמירים, עוברות תהליך סינון קפדני שמוודא את ההתנהלות התקינה, השקיפות והתועלת החברתית שלהם, כך שלא צריך לדאוג לצד הזה של העניינים.

הרעיון הוא שסכום כל קנייה יתעגל כלפי מעלה לשקל הקרוב והאגורות יתרמו לעמותה שנבחרה. הסכום החודשי הממוצע של התרומה מסתכם ב-4 ש"ח בלבד ואז גם טוב בלב, גם לא מעיק כלכלית וגם בטוח שהכסף הוא למטרה טובה.

תרומה להוספיס גליל עליון

עמותת ״הוספיס גליל עליון״

“אתם לא לבד”, זהו המוטו של הוספיס גליל עליון, ואלו הן גם מילות ההרגעה הראשונות אותן שומעים אנשים החולים במחלה סופנית ובני משפחותיהם בפגישתם הראשונה עם צוות ההוספיס. ההוספיס הוקם בשנת 1994 על ידי פרופסור ננסי קרוליין, ילידת בוסטון ארה״ב. ננסי הייתה רופאה פנימאית אשר התמחתה ברפואת חירום, עלתה לארץ בשנת 1977 והייתה למנהלת הרפואית של ״מגן דוד אדום״ עד שנת 1982. בשנה זו יצאה לשליחות בה ניהלה שירותי חירום בעזרת רופאים מוטסים באפריקה. עמותת ״הוספיס גליל עליון״

מאמרים נוספים

כל תרומה תתקבל בברכה

אודות הוספיס גליל עליון

ע״ש ננסי קרוליין ז״ל

“אתם לא לבד”, זהו המוטו של הוספיס גליל עליון, ואלו הן גם מילות ההרגעה הראשונות אותן שומעים אנשים החולים במחלה סופנית ובני משפחותיהם בפגישתם הראשונה עם צוות ההוספיס.

הוספיס גליל עליון הוקם בשנתת 1994 על ידי פרופסור ננסי קרוליין, ילידת בוסטון ארה״ב.
ננסי הייתה רופאה פנימאית אשר התמחתה ברפואת חירום, עלתה לארץ בשנת 1977 והייתה למנהלת הרפואית של ״מגן דוד אדום״ עד שנת 1982. בשנה זו יצאה לשליחות בה ניהלה שירותי חירום בעזרת רופאים מוטסים באפריקה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

יד ביד הוספיס

עמותת ״הוספיס גליל עליון״

“אתם לא לבד”, זהו המוטו של הוספיס גליל עליון, ואלו הן גם מילות ההרגעה הראשונות אותן שומעים אנשים החולים במחלה סופנית ובני משפחותיהם בפגישתם הראשונה עם צוות ההוספיס. ההוספיס הוקם בשנת 1994 על ידי פרופסור ננסי קרוליין, ילידת בוסטון ארה״ב. ננסי הייתה רופאה פנימאית אשר התמחתה ברפואת חירום, עלתה לארץ בשנת 1977 והייתה למנהלת הרפואית של ״מגן דוד אדום״ עד שנת 1982. בשנה זו יצאה לשליחות בה ניהלה שירותי חירום בעזרת רופאים מוטסים באפריקה. עמותת ״הוספיס גליל עליון״